Dotykačka fúzuje a přebírá zákazníky konkurence

Dvojka na trhu EET pokladen Dotykačka zdárně ukončila fúzi s pokladním specialistou na sektor gastro služeb One Pub. Od 1. září 2017 společnost s novým názvem Dotykačka ČR obsluhuje 12 000 firemních uživatelů. Navíc přebrala zákazníky konkurence a posiluje tak svoji silnou pozici na trhu pokladních systémů v ČR.

„Po několikaměsíčním jednání se společností One Pub a investory a následné implementaci jsme opět silnějším hráčem na trhu dotykových pokladních systémů. Pevně věřím, že se nám podařilo z obou firem převzít to nejlepší: spolehlivost pokladen a kvalitní technickou podporu ze strany Dotykačky a expertizu z gastro prostředí od One Pub,“ míní Petr Menclík, jednatel a ředitel společnosti Dotykačka ČR.

Spojením vznikla nová společnost Dotykačka ČR s.r.o., která je stoprocentní dcera společnosti Dotykačka Holding a.s. vlastněná investory RWC Fiscal a.s. a J&T Ventures. Služby budou nadále poskytovány pod značkou Dotykačka. Dotykačka bude i nadále poskytovat kvalitní pokladní systém živnostníkům, malým a středně velkým firmám podnikajícím v sektorech gastro, ubytování, obchodu a služeb.

„Stejně jako my ve One Pub, tak vedení Dotykačky jsme si uvědomovali, že posilování pozice v jednotlivých sektorech a získání kritického množství platících zákazníků je ta správná odpověď na sílící konkurenci na trhu EET pokladen. Menším poskytovatelům totiž dochází dech, nemají dostatečný kapitál, nejsou schopni rozvíjet pokladní a skladové aplikace, integrovat nové služby a poskytovat kvalitní technickou podporu svým zákazníkům. Spojení firem dává našim společným zákazníkům jistotu kvalitních služeb do budoucna,“ sděluje dřívější ředitel společnosti One Pub Pavel Friedrich, nyní jednatel a obchodní ředitel společnosti Dotykačka ČR.

„Navíc jsme v průběhu fúze během dvou týdnů převzali téměř všechny aktivní zákazníky společnosti E.E.T. One. Zvládli jsme to bez větších problémů a máme kapacitu přebírat další nespokojené zákazníky od konkurence. A stále jednáme s dalšími společnosti o převzetí jejich zákazníků. Konsolidace na trhu EET pokladen je v plném proudu,“ dodává Petr Menclík.

Nové funkce, nové tarify

Spojení firem není pouze formální záležitostí, ale má svoje hmatatelné přínosy pro stávající a nové zákazníky. První z nich je funkce mobilního terminálu/číšníka za skvělou cenu, kterou uvítají jak majitelé větších restaurací, tak například prodejny, které si s touto funkcí mohou rychle navýšit počet pokladen v prodejních špičkách a tím rychleji odbavovat čekající zákazníky.

Přibude také funkce Rychlá inventura od One Pub umožňující snadno a rychle odměřovat zbylý alkohol v lahvích, kterou uvítají všichni barmani a hospodští. Další novinkou je licence NEOMEZENĚ, která poskytuje kromě všech pokladních a skladových funkcí neomezený počet položek, uživatelů a účtů, neomezený počet mobilních terminálů/číšníků, exporty do účetnictví, nepřetržitou VIP telefonickou podporu, výjezd technika za zvýhodněnou cenu a další výhody, které firmám usnadní jejich podnikání.

 

Zdroj: Dotykačka ČR s.r.o.

Praha, 4. září 2017