Divize Pracích a čisticích prostředků Henkel ČR má nového ředitele

Roman Kýr 1. března 2017 převzal zodpovědnost za vedení divize Pracích a čisticích prostředků společnosti Henkel pro Českou republiku a Slovensko.

Roman Kyr_pro media_0061editedNa této pozici vystřídal Jaroslavu Haid-Járkovou, která ji zastávala od roku 2008. Roman Kýr se do České republiky vrací ze Srbska, kde tři roky působil jako ředitel stejné divize společnosti Henkel.

Ve firmě pracuje od roku 2001, kdy nastupoval do obchodního oddělení, poté se v rámci programu job rotation přesunul na pozici manažera marketingu. Před nástupem do firmy Henkel pracoval například pro Bestfoods nebo Ferrero.

Roman Kýr nastoupil do ředitele divize Pracích a čisticích prostředků Henkel ČR po tříletém působení v pobočce Henkel Serbia, kde zastával stejnou funkci se zodpovědností i za Černou Horu, Makedonii a Albánii. „Vzhledem k tomu, že divize Pracích a čisticích prostředků dosahuje na českém trhu vynikajících výsledků, věřím, že se mi podaří zužitkovat své dosavadní zkušenosti a ještě přispět k posílení její pozice jedničky na trhu,“ komentuje svou novou funkci.

Svou kariéru ve společnosti Henkel ČR zahájil Roman Kýr již v roce 2001 na pozici Key Account Managera pro vybrané obchodní řetězce. Ve své kariéře střídal působení v České republice s praxí v zahraničí, například ve vídeňské centrále společnosti nebo na Slovensku.

Několik let byl marketingovým ředitelem, aby své poslední dosavadní roky před vycestováním na zahraniční misi do Srbska strávil jako obchodní ředitel pro Českou republiku a Slovensko.

Roman Kýr je ženatý a má dva syny. Mezi jeho záliby patří cestování, film a dobré jídlo.

 

Zdroj: Henkel

Praha, 11. března 2017