Dachser získal ocenění za udržitelný rozvoj

Mezinárodní logistický provider Dachser obdržel na konci minulého roku v rámci udělování Evropské ceny za udržitelný rozvoj v oblasti dopravy (ETPN) speciální cenu za společenskou odpovědnost. V kategorii Přepravní firmy a spedice se pak Dachser umístil na první příčce.

Speciální cenu uděluje odborné mnichovské logistické vydavatelství Huss-Verlag za angažovanost společnosti v udržitelném rozvoji.

Posuzuje aktivity společnosti v oblasti ochrany životního prostředí, sociální odpovědnosti, ale také firemní kulturu a společenskou angažovanost v oblasti vědy a zajištění bezpečné budoucnosti.

Důležité přitom je, aby tato angažovanost byla také v souladu s firemními cíli. „U Dachseru nás přesvědčil především celkový udržitelný koncept rodinné společnosti,“ uvedla ve svém hodnocení porota.

„Již řadu let sázíme na sociální, ekologický a ekonomický udržitelný rozvoj. Uznání, kterého se nám s touto cenou dostalo, nás velmi těší a zároveň motivuje k další práci,“ říká Bernhard Simon, CEO skupiny Dachser.

Šestičlenná porota byla složena z redaktorů odborných publikací nakladatelství Huss-Verlag z německého Mnichova. Každý člen poroty mohl pro kategorie „Přepravní firmy a spedice“ a „KEB služby (kurýrní, expresní a balíkové služby)“ navrhnout až tři kandidáty.

 

Zdroj: DACHSER Czech Republic a.s.

Praha, 11. ledna 2018