Dachser založil firemní výzkumnou laboratoř při Fraunhoferově institutu IML

Mezinárodní logistický provider Dachser uzavřel partnerství v oblasti výzkumu s prestižním německým Fraunhoferovým institutem pro tok materiálu a logistiku IML. Logističtí experti ze společnosti Dachser a vědci německého Fraunhoferova institutu IML tak spojili své síly a od začátku října společně pracují na výzkumných a vývojových projektech.

Na nově vytvořeném pracovišti s názvem Dachser Enterprise Lab v německém Dortmundu pracují zaměstnanci Dachseru a vědci Fraunhoferova institutu IML ve společných týmech na konkrétních výzkumných a vývojových projektech, které nacházejí své uplatnění v obou obchodních oblastech skupiny Dachser – Road Logistics (pozemní logistika) a Air & Sea Logistics (letecká a námořní logistika). Úkolem výzkumných týmů je cílený (další) rozvoj pilotních technologií určených pro plošné využití v praxi.

„Spolupráce s nejrůznějšími vysokými školami a výzkumnými partnery je už po léta pevnou součástí naší korporátní strategie. Dachser Enterprise Lab rozšiřuje naše interní výzkumné a vývojové kapacity o flexibilní přístup k externím specialistům,“ říká Bernhard Simon, CEO skupiny Dachser. Fraunhoferův institut IML disponuje vynikajícími odbornými znalostmi, výborně vybavenými laboratořemi a širokou základnou motivovaných a kreativních vědců. V kombinaci s dlouholetými zkušenostmi logistických expertů by měl Dachser podle Bernharda Simona přicházet na trh s logistickými inovacemi ještě rychleji.

„Náš Enterprise Lab jsme založili proto, abychom výsledky vývoje co nejrychleji promítli do produktů nebo nových obchodních modelů. Novými a interdisciplinárními formami společného vývoje dosáhneme velké propustnosti mezi průmyslem a výzkumem,“ podtrhuje prof. Michael ten Hompel, Managing Director Fraunhoferova institutu IML. „Máme tak možnost nové technologie, trendy či obchodní strategie ihned flexibilně zavést do praxe a efektivně stanovit naše priority. Pro logistického providera s globální působností, jakým je Dachser, s komplexními sítěmi a datovou strukturou to představuje velkou konkurenční výhodu. Náš nový Enterprise Lab nastavil společně s Dachserem laťku v oblasti kolaborativní logistiky a technologického vývoje,“ uzavírá Michael ten Hompel.

 

Zdroj: Dachser

Praha, 20. října 2017