Dachser posílil spojení s jižní Evropou

Mezinárodní logistický provider Dachser Czech Republic zavedl na začátku února nové denní spojení do španělské Barcelony. Tato pravidelná přímá linka je reakcí na zvyšující se exportní a importní aktivity v jižní Evropě.

Společnost Dachser reaguje na požadavky svých zákazníků a od 1. února zavedla novou přímou denní linku z České republiky do Barcelony. Díky novému spojení se zkracuje i čas doručení zásilek do oblasti Katalánska na 48 hodin. Každý den z Čech vyjede kamion se dvěma výměnnými nástavbami, přičemž do Španělska dorazí již v ranních hodinách následujícího dne. Při cestě dojde k  výměně řidičů, a to ve Francii poblíž Clermont-Ferrandu. V cílové destinaci, na pobočce v Barceloně, řidič kamionu vymění nástavby za již naložené výměnné nástavby se zásilkami z této oblasti, kdy jedna směřuje na německou pobočku Dachseru Öhringen a druhá do České republiky.

Na cestě zpět proběhne v Öhringenu poslední výměna nástaveb tak, aby do cíle dorazily opět dvě plně naložené nástavby se zbožím pro zákazníky v České republice.

Téměř pro všechny přepravy v rámci sběrné služby využívá Dachser výměnných nástaveb. Ty kombinují výhodu flexibilní nakládky a vykládky zboží a při zapojení dvou nástaveb k jednomu tahači také přibližně jednou tak velkou ložnou kapacitu, než je kapacita běžného návěsu. Navíc umožňují i přepřáhnutí nástaveb na strategickém místě. Jejich další výhodou může být také kombinace dvou různých destinací na jednom voze, právě tak jako je tomu u nové linky z Barcelony do České republiky. „Šetříme tím nejen čas, protože nemusíme zboží překládat, ale také najeté kilometry a tím i peníze našich zákazníků a v neposlední řadě také životní prostředí,“ vypočítává výhody výměnných nástaveb Ing. Jan Polter, MBA, obchodní a marketingový ředitel Dachser Czech Republic.

Sběrná služba společnosti Dachser Czech Republic je založená na husté evropské síti poboček pozemní přepravy a pravidelně nataktovaných přímých linkách. Z České republiky každý den odjíždí 83 pravidelných denních linek, které kromě tuzemska obsluhují také 13 dalších zemí. Pro exportéry to představuje jistotu pravidelného spojení do jejich cílových destinací a možnost odesílat i menší objemy zásilek přesně tak, jak to jejich výrobní či obchodní aktivity právě vyžadují.

Zdroj: DACHSER Czech Republic a.s.

Praha, 22. února 2016