Dachser otevřel v Turecku vlastní pobočku pro pozemní logistiku

Mezinárodní logistický provider Dachser uvedl v Turecku do provozu svou vlastní pobočku pozemní logistiky. Nová pobočka společnosti Dachser, která sídlí v Istanbulu, bude propojena s evropskou sítí sběrné služby prostřednictvím divize Cargoplus.

Dachser_European LogisticsTým společnosti Dachser Turkey Lojistik Hizmetleri A.S. bude dále zlepšovat služby pro stávající zákazníky v oblasti distribuční a nákupní logistiky v Turecku a zároveň vytvoří vlastní systém exportních a importních přeprav napojený na evropskou síť sběrné služby Dachser. Velký potenciál i nadále spočívá v nabídce úzce propojených intermodálních logistických služeb. Obchodní oblast Dachser Air & Sea Logistics má totiž už své zastoupení v Istanbulu a Izmiru.

„Turecko je pro logistiku zajímavým trhem: ekonomika se zde rychle rozvíjí, populace je mladá a počet obyvatel roste vyšším tempem, než je tomu v Evropě,“ vysvětluje Wolfgang Reinel, Managing Director European Logistics North Central Europe společnosti Dachser, který má na starosti pozemní přepravy v Turecku. „V posledních letech jsme v Turecku rozvíjeli přepravní služby. Nyní je čas učinit další kroky k tomu, aby naši zákazníci mohli využívat výhod jednotných IT systémů skupiny Dachser – zejména Tracking & Tracing pro sledování zásilek. V úzké spolupráci s oblastí leteckých a námořních přeprav chceme s naší strategií komplexních intermodálních logistických služeb také oslovit určité segmenty tureckých perspektivních sektorů, jako je spotřební zboží, automobilový průmysl, textilní nebo módní průmysl.

Novou organizaci pro pozemní přepravy v Turecku povede zkušený logistický manažer Erkan Basak (49), který téměř 25 let pracoval pro velké mezinárodní logistické providery. „Stanovili jsme si ambiciózní růstové cíle a ve střednědobém horizontu bychom rádi otevřeli další pobočky v důležitých průmyslových centrech v Burse, Izmiru, Ankaře a Mersinu,“ dodal Erkan Basak.

 

Zdroj: DACHSER Czech Republic a.s.

Praha, 19. ledna 2016