Dachser otevřel dvě další linky do Německa

Mezinárodní logistický provider Dachser spustil nové linky sběrné služby do středního a severního Německa. Nově vyráží z Kladna každý den přímé linky do Frankfurtu nad Mohanem a Hamburku a umožňují tím ještě rychlejší dodání zboží k našim západním sousedům. Dachser tak rozšířil počet svých linek sběrné služby v České republice na 89.

„Německo je největším obchodním partnerem České republiky a tomu odpovídá i vysoká poptávka našich zákazníků po realizaci exportů tímto směrem,“ říká Ing. Jan Polter, MBA, obchodní a marketingový ředitel Dachser Czech Republic, a dodává, „na zvýšenou poptávku po dodávkách do největšího německého přístavu v Hamburku a na největší mezinárodní leteckou gateway ve Frankfurtu reagujeme otevřením nových přímých linek, přičemž dodání dokážeme garantovat už do 24 hodin, v případě Frankfurtu, a 48 hodin při exportu do Hamburku.“

Dachser je tradičně silný v realizaci exportních zásilek sběrnou službou do Německa. Z České republiky se každý den vydává na cestu 27 přímých linek do 16 německých měst. „Dachser má své kořeny v Německu a zanedlouho oslaví devadesáté výročí založení,“ vysvětluje Jan Polter, „z našich hlubokých znalostí německého trhu a excelentních doručovacích časů tak těží nejen zkušení čeští exportéři, ale i společnosti, které o své místo na německém trhu teprve usilují.“

Německo hraje se svými 69 pobočkami významnou roli i v rámci celé sítě Dachseru. Jeden ze tří eurohubů společnosti se nachází nedaleko francouzských hranic ve městě Überherrn a slouží jako platforma pro konsolidaci dodávek mířících dál do Evropy. Zásilky z České republiky se tak v logistické síti Dachser snadno, bezpečně a rychle dostanou i do méně frekventovaných destinací v celé Evropě.

Z nových linek z České republiky do Frankfurtu a Hamburku navíc mohou profitovat také importéři. V rámci Dachser strategie Interlocking, která optimálně propojuje pozemní, letecké a námořní přepravy, totiž Dachser tyto linky zpětně vytěžuje pro navazující přepravy zásilek, které byly doručeny ze zámoří na mezinárodní frankfurtské letiště či do hamburského přístavu.

 

Zdroj: DACHSER Czech Republic a.s.

Praha, 27. listopadu 2017