Dachser Czech Republic slaví 10 let součást skupiny

Logistický provider Dachser Czech Republic v letošním roce oslaví 10 let od joint venture s mezinárodní skupinou Dachser. Během této úspěšné dekády společnost plně integrovala svoje pobočky do celoevropské sítě sběrné služby DachserU a investovala do jejich dalšího rozvoje, zaznamenala nárůst obratu o 250 procent a téměř zdvojnásobila počet svých zaměstnanců.

DACHSER_KladnoDachser v České republice zaměstnává 500 logistických specialistů a dalších 200 lidí pracuje v barvách DachserU na pozicích řidičů u jeho dodavatelů.

Historie Dachser Czech Republic a. s. se datuje do roku 1992, kdy byla založena společnost E.S.T. a. s. poskytující služby v oblasti mezinárodní a vnitrostátní kamionové spedice, skladování a celních služeb. Portfolio společnosti bylo postupně rozšířeno i o služby v oblasti letecké a námořní dopravy. V roce 2004 se E.S.T. stala exkluzivním partnerem skupiny Dachser pro Českou republiku a před deseti lety, v roce 2006, s ní uzavřela smlouvu o joint venture. Proces integrace do této mezinárodní logistické skupiny s korporátním sídlem v německém Kemptenu byl dokončen v roce 2010 přejmenováním na Dachser Czech Republic.

„Deset let v rodině Dachser, jak my říkáme, nám přinesl přesně to, co jsme od takového zásadního kroku v historii firmy očekávali – umožnil nám enormní růst, a to nejen v hospodářských výsledcích, ale především v dalším zkvalitňování našich služeb a nabízení takových řešení, která stále náročnější zákazníci očekávají,“ říká Ing. Petr Kozel, zakladatel E.S.T. a nynější Managing Director Dachser Czech Republic, a dodává, „my jsme naopak do skupiny Dachser přinesli hluboké znalosti českého trhu a místních specifik.“

Dachser Czech Republic má dnes v České republice 8 poboček, nabízí svým zákazníkům 83 pravidelných denních linek do 37 destinací v celé Evropě, disponuje více než 50 000 m2 skladových prostor a realizuje zásilky pro široké zákaznické portfolio. „Díky husté evropské síti DachserU a výbornému systému předávání zkušeností napříč všemi evropskými zastoupeními naší skupiny umožňujeme zákazníkům rychle a pohodlně obsluhovat jejich cílové trhy,“ vysvětluje Ing. Jan Polter, MBA, obchodní a marketingový ředitel Dachser Czech Republic. „Inteligentní logistika DachserU totiž představuje komplexní řešení na míru, která našim zákazníkům mohou přinést významnou konkurenční výhodu. Například nejvzdálenější přímá denní linka, která každý den vyráží na svoji cestu z Kladna do Barcelony, zaručuje, že i malé objemy zásilek se na 2 000 kilometrů vzdálené místo určení dostanou téměř stejně tak rychle jako v případě celovozové přepravy,“ upřesňuje Jan Polter.

Za posledních deset let proto společnost investovala stovky miliónů korun do poboček na území České republiky, které se staly součástí sítě Dachser. Například v Kladně vybudovala překládkovou halu a nové sídlo firmy za 225 milionů Kč. Investice ale proudily i do obnovy skladového vybavení a rozvoje lidských zdrojů.

Společnosti Dachser Czech Republic nejsou lhostejné ani veřejně-prospěšné aktivity. Kromě zapojení se do korporátního projektu pro vzdělávání dětí v těch nejchudších regionech na světě, se rozhodla například i pro podporu českého projektu Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu, který se věnuje lidem se zrakovým hendikepem. „Těší nás, že se nám jako společnosti daří a o náš úspěch se rádi dělíme s těmi, kteří v životě zatím tolik štěstí neměli,“ komentuje rozhodnutí Jan Polter a dodává, že do podpory charitativního projektu Světluška se aktivně zapojila i část zaměstnanců firmy.

Růst logistické sítě naplňoval obchodní cíle společnosti v minulých letech, nyní se chce Dachser soustředit na růst prostřednictvím této sítě. „Chceme aktivně reagovat na změny v globálním obchodování a vycházet vstříc náročným požadavkům globálních dodavatelských řetězců. Proto se zaměříme na ještě větší integraci služeb pozemní logistiky s leteckými a námořními přepravami,“ naznačuje plány společnosti pro následující období Petr Kozel.

 

Zdroj: Dachser Czech Republic a.s.

Praha, 3. května 2016