Crestyl koupil brněnský obchodní dům Tesco

Developerská skupina Crestyl koupila brněnský obchodní dům Tesco. Transakce byla dokončena v srpnu. Nejbližším cílem skupiny Crestyl je zlepšit prostředí budovy v sousedství hlavního vlakového nádraží a otevřít zde další obchody a služby.

Tesco zůstane v objektu na adrese Dornych 4 i nadále jako nájemce. Cena transakce nebyla zveřejněna. Skupinu Crestyl při transakci zastupovala právní kancelář Dentons.

„Naše aktivity v oblasti komerčních projektů stále rozvíjíme a vstup do moravské metropole je pro nás strategickým rozhodnutím,“ říká Omar Koleilat, generální ředitel skupiny Crestyl. „Naším cílem je v první fázi zlepšit celkové prostředí obchodního domu, přilákat do něj i další nájemce a oživit jej tak novými obchody. Další plány s budovou vzejdou z diskuze se zástupci města a budeme schopni je oznámit v horizontu jednoho roku.“

Skupina Crestyl v uplynulých letech vybudovala několik obchodních center, jejich společným jmenovatelem je umístění v centrech měst. V současné době sama vlastní a provozuje své projekty Central v Kladně a Jablonci nad Nisou. Central Kladno byl otevřen v roce 2015 a získal ocenění obchodní centrum roku.

Central Jablonec byl otevřen na konci března tohoto roku a za pouhých 133 dní od otevření přivítal ve městě se 45 tisíci obyvateli již miliontého návštěvníka. Crestyl v současné době připravuje i největší projekt revitalizace v centru Prahy s názvem Savarin v sousedství Václavského náměstí.

 

Zdroj: Skupina CRESTYL

Praha, 29. srpna 2017