Centrum Chodov se stalo nejlepším českým projektem v oblasti obchodních center

Nové rozšířené Centrum Chodov bylo otevřeno teprve v říjnu 2017, ale už nyní sbírá první úspěchy. Necelý měsíc po slavnostním uvedení se Centrum Chodov stalo v prestižní soutěži „Nejlepší z realit ­– Best of realty“ výherním českým projektem v kategorii Obchodních center.

Hlavním důvodem tohoto vítězství byla výjimečně velkorysá investice v podobě 170 milionů eur (4,4 miliardy korun), jež dala původnímu nákupnímu centru další rozměr, odpovídající světovým trendům.

Centrum Chodov, jehož vlastníkem je společnost Unibail-Rodamco, přidává k certifikátu BREEAM s nejvyšším hodnocením Excellent ve fázi designu další ocenění. V prestižní soutěži „Nejlepší z realit ­– Best of realty“ získalo první místo v kategorii Obchodní centra, a stalo se tak nejlepším českým projektem v této oblasti.

Odborná porota v letošním roce vybírala celkem ze 43 nominovaných v pěti základních kategoriích. Sekci Obchodních center bezkonkurenčně ovládlo Centrum Chodov. Centrum se rozrostlo z necelých 61 000 m2 na 102 266 m2, což ho řadí mezi největší obchodní centra v zemi. Nabízí také celkem 3 433 parkovacích míst.

Rozšíření dalo vzniknout novým obchodním jednotkám, kterých je v součtu pod jednou střechou více než 300. Některé z nich zažívají na českém trhu svou premiéru. Jedná se například o Zara Home, Oysho, AX (Armani Exchange), Yamamay, Boux Avenue, AW Lab a další. Součástí Centra Chodov jsou také dva inovativní koncepty – restaurační zóna Grand Kitchen a módní destinace The Designer Gallery, jejímž srdcem je unikátní Concept Store Czech Labels & Friends, který nabízí desítky českých značek a autorských kolekcí návrhářů.

Soutěž „Nejlepší z realit ­– Best of realty“ vznikla v roce 1999 a již od svého počátku mapuje a oceňuje nemovitosti realizované na území České republiky. Jedná se nejen o nově vzniklé nemovitosti, ale také o ty, jež prošly rozsáhlou rekonstrukcí. „Velice nás těší, že se nám dostalo takového úspěchu, jakým je ocenění v takto prestižní architektonické soutěži,“ říká Marcela Hrdličková, ředitelka Centra Chodov a dodává: „To, že jsme vyhráli první místo v kategorii Obchodních center však neznamená, že usneme na vavřínech a nebudeme dál naše služby a centrum jako takové vylepšovat. Výhru bereme jako ocenění dobré práce a motivaci do budoucna.“

 

Zdroj: Unibail-Rodamco

Praha, 24. listopadu 2017