BILLA navyšuje mzdy svým zaměstnancům v supermarketech

Společnost BILLA zvyšuje od září tohoto roku mzdy svých zaměstnanců na prodejnách v průměru až o 10 %. Jejich měsíční mzda tak vzroste v průměru až o 2 100 Kč. Celkově tak letošní průměrné navýšení činí až 15 procent.

BILLASpolečnost BILLA je jedním z 50 nejvýznamnějších zaměstnavatelů v České republice. Od otevření prvního supermarketu v roce 1991, kdy BILLA vstoupila na český trh, firma dynamicky roste. S cílem zajistit zaměstnancům trvale dobré pracovní podmínky a s ohledem na vývoj na trhu práce BILLA zvyšuje od 1. 9. 2017 mzdy zaměstnancům supermarketů v průměru až o 10 %. Navýšení mezd se bude týkat více než 4 000 zaměstnanců BILLA.

„Každý měsíc se v síti BILLA uskuteční přes 10 milionů nákupů. K vysoké loajalitě našich zákazníků a jejich spokojenosti přispívá také dobrá práce našich zaměstnanců v supermarketech. Kvalita jejich pracovního prostředí je pro nás klíčová, a proto jsme se rozhodli navýšit mzdy našim zaměstnancům na prodejnách, a to již potřetí v letošním roce,“  říká generální ředitel BILLA ČR Jaroslaw Szczypka.

Naše společnost zároveň výrazně expanduje. Ke čtyřem nově otevřeným prodejnám přidáme letos ještě nejméně dalších šest a vytvoříme tak několik stovek nových pracovních míst. Naším cílem je být nadále atraktivním zaměstnavatelem ve všech regionech,“ dodává Jaroslaw Szczypka.

K mimořádnému navýšení mezd dochází v rámci sociálního dialogu firmy s odborovými organizacemi. Platná kolektivní smlouva přinesla navýšení mezd v průměru až o 5 % již v dubnu letošního roku.

 

Zdroj: REWE International AG

Praha, 6. září 2017