Ahold rozšiřuje obchody bez pokladen

Ahold Delhaize představuje první obchody bez pokladen. Společnost, která v Česku provozuje obchody Albert, odstartovala novou éru nakupování. Systém „Tap to go“ testoval nizozemský supermarket Albert Heijn v první polovině roku a nyní ho rozšiřuje do běžného provozu v osmi desítkách svých obchodů. Novinka umožňuje zákazníkům rychle a pohodlně nakoupit i zaplatit, aniž by museli projít pokladnou.

Technologická novinka „Tap to go“ urychluje nakupování a snižuje čas strávený v obchodě na minimum.

Inovace umožňuje bezhotovostní nákup potravin bez nutnosti skenování a procházení pokladní zónou. Systém je založený na zákaznické kartě či aplikaci v chytrém telefonu propojené s bankovním účtem daného zákazníka. Kartu či smartphone nakupující přiloží k elektronické cenovce zvoleného zboží, které si pak může rovnou uložit do tašky, batohu či kabelky. Po deseti minutách proběhne platba automaticky z účtu propojeného s kartou či aplikací.

Zákazník tak nemusí trávit čas vykládáním zboží na pokladní pás a zpět do tašky. Pokud si nákup daného produktu rozmyslí, stačí jednoduše položku znovu naskenovat a odebrat ji ze svého nákupu.

Pilotní testovací provoz technologie probíhal od ledna letošního roku. Na konci září obchody Albert Heijn slavnostně představili dva supermarkety v Amsterdamu, kde inovace úspěšně funguje již v plném provozu. Technologická novinka se nyní postupně rozšiřuje do všech 80 prodejen Albert Heijn to go, které zákazníkům umožňují velmi rychlý a pohodlný nákup.

 

Zdroj: AHOLD Czech Republic, a.s.

Praha, 5. října 2018