AČTO udělila již potřetí originální značku kvality TRADIČNÍ ČESKÝ OBCHOD – CERTIFIKOVÁNO

Značka, která obchodníkům nabízí konkurenční výhodu a zákazníky motivuje a dává jim informaci o tom, který obchod jim zaručuje kvalitu služeb i zboží, byla poprvé udílena v lednu 2017.

Za dobu, kdy certifikační proces funguje, značku TRADIČNÍ ČESKÝ OBCHOD – CERTIFIKOVÁNO získalo téměř sedmdesát nezávislých českých prodejen po celé České republice z maloobchodních sítí BRNĚNKA, CBA, ENAPO, JEDNOTA, PRAMEN CZ a TERNO.  Další desítky prodejen již podalo přihlášku a na odborný certifikační audit čekají.

„Velmi mě těší, že je o certifikaci mezi obchodníky zájem. Šedesát sedm českých nezávislých prodejen, které za rok fungování projektu certifikaci získalo, si zaslouží uznání. Obstát v tvrdém konkurenčním prostředí a zároveň splnit přísná kritéria hodnocení je jasnou známkou kvality českých obchodů a schopností jejich provozovatelů,“ říká předseda AČTO Zdeněk Juračka, který úspěšným obchodníkům předal certifikát se značkou TRADIČNÍ ČESKÝ OBCHOD – CERTIFIKOVÁNO.

Certifikační proces AČTO, při němž se posuzuje pět kategorií; exteriér, interiér, personál, podpora prodeje a sortiment, obchodníkům poskytuje nezávislý audit a zprávu o stavu jejich prodejny a návrhy na zlepšení. Aby se však prodejna mohla k certifikaci přihlásit, musí splňovat základní požadavky na podíl českého sortimentu v nabídce, sídlo i český kapitál či bezdlužnost. V otázce podpory českých potravin hodlá AČTO prohloubit spolupráci s Potravinářskou komorou ČR.

 

Zdroj: Asociace českého tradičního obchodu

Praha, 26. ledna 2018