10. ročník programu Summer Internship v Aholdu: Letošní stážisté analyzují i vlogují

Ve společnosti Ahold probíhá 10. ročník programu Summer Internship, který i letos přilákal desítky zájemců z řad vysokoškoláků se zájmem o retail. Možnost rozvíjet znalosti a získat pracovní zkušenost na centrále mezinárodní společnosti dostala pětice studentů. Stážisté pracují pod vedením manažerů na projektech v různých odděleních. Oceňují zejména intenzitu a formu letního programu, který trvá tři měsíce. Absolventi na konci stáže získají certifikát.

Příloha bez názvu_ 00041Jedno léto otevírá budoucí kariéru

Letní stáž je pro vysokoškolské studenty ideální příležitostí, jak se během prázdnin zapojit do zajímavých projektů pod vedením profesionálů přímo na centrále velké mezinárodní firmy a zároveň si přivydělat. „Vnímáme, že studenti chtějí rozšiřovat vědomosti z přednášek a získat praxi ve studovaném oboru. Program Summer Internship představuje skvělou příležitost, jak mohou využít dosavadních znalostí v prostředí úspěšné mezinárodní firmy,“ říká Lenka Bednářová z personálního oddělení společnosti Ahold.

Program placených stáží Summer Internship každoročně přiláká desítky zájemců. Letošní 10. ročník programu umožňuje pětici vybraných podílet se na atraktivních projektech v oblastech  personalistiky, financí, nových médií nebo logistiky. Jeden ze stážistů Petr Schwank vloguje o aktualitách z prodejen Albert. Vlogy, tedy krátká videa, jsou určena pro zaměstnance, kteří je mohou sledovat na interním webu a Facebooku.

Studenti hned od začátku letní stáže spolupracují se zkušenými manažery jednotlivých oddělení a získávají tak vhled do reálného fungování dané oblasti i celé společnosti Ahold. Ta v Česku provozuje maloobchodní síť obchodů Albert a patří mezi největší soukromé zaměstnavatele v Česku.

Ze spolupráce získávají jak studenti, tak manažeři

 „Program Summer Internship v Aholdu jsem si zvolila na základě jeho intenzivní formy a délky. Nechtěla jsem stáž, kde bych dostávala jen pomocné úkoly typu kopírování. Naopak v Aholdu mě zaujala možnost pracovat na konkrétním projektu a na úkolech jako stálí zaměstnanci,“ vysvětluje svou volbu Dominika Cimpová, studentka Univerzity Karlovy v Praze, která v programu Summer Internship pracuje na analýze portfolia v oddělení financí. „Potěšilo mě milé přijetí a přátelská atmosféra, kterou také dotváří organizování neformálních setkávání s ostatními stážisty, kde máme možnost si vyměnit své zkušenosti a zážitky,“ dodává Dominika.

Tříměsíční stáž studenti zakončí v září prezentací výsledků své práce před členy nejvyššího vedení. Na konci programu čeká na stážisty certifikát, který mohou využít v budoucnu při hledání práce a obohatit životopis ceněnou praxí. Mnoho absolventů předešlých ročníků získalo na centrále Aholdu také trvalé zaměstnání. Program Summer Internship, který má ve společnosti Ahold již několikaletou tradici, je přínosný nejen samotným studentům, ale i manažerům, kteří díky spolupráci se stážisty získávají zajímavé informace a postřehy.

 

Zdroj: Společnost Ahold Czech Republic, a. s.

Praha, 18. srpna 2017