Komerční článek

První 24hodinová samoobsluha

Přání, které bylo pro maloobchod až doposud téměř zakázáno.

Doposud, neboť firma Würth ve Vöhringenu otevřela společně se společností Wanzl první 24hodinovou samoobsluhu.

„S první pobočkou, ve které mohou zákazníci nakupovat od pondělí do soboty 24 hodin denně díky digitalizaci a inovaci, jsme realizovali koncept obchodu, který je velmi perspektivní. Neboť po úspěšném testovacím provozu se může formát obchodu rozjet na národní i mezinárodní úrovni, protože funguje technicky bezchybně a je smysluplný z ekonomického hlediska,“ říká Bernd Renzhofer, ředitel obchodu Wanzl Metallwarenfabrik GmbH. Zatímco přes den probíhá provoz ve Vöhringenu se zaměstnanci, od 17:00 je vstup možný jen přes sken QR kódu v aplikaci Würth. Systém obsahuje zákaznické číslo, systémy ke kontrole vstupu se otevírají automaticky. Pro hladký průběh byl potřeba komplexní koncept zařízení obchodu.

„Cílem bylo nabídnout řešení, které sahá od identifikace zákazníka, přes automatické skenování zboží, až po placení zákazníka na pokladně,“ vzpomíná Bernd Renzhofer.

S tímto záměrem se dali experti společnosti Wanzl do vývoje technického řešení všech procesů od vstupu až po pokladny v obchodě s rozlohou 500 metrů čtverečních. Vedle techniky a softwaru vybavil Wanzl pobočku společnosti Würth odpovídajícím hardwarem. K tomu patří mimo jiné navádění zákazníka pomocí informačních tabulí. Přední roli hrají systém kontroly vstupu Galaxy Gate u vchodu a tunelový skener s pokladní páskou k evidenci zboží.

Po příchodu do oblasti pokladen se automaticky otevře Galaxy Port. Po identifikaci zákazníka pomocí aplikace Würth začne skenování. Oskenuje se nákup na pokladní pásce a digitálně se zaeviduje. Dříve než se o několik dní později doručí účtenka, vytiskne se před opuštěním pobočky dodací list.

Pokladní pult Wanzl je přímočarý a funkční a vede zákazníka přes inteligentní strukturu k požadovanému skenování. O inovativních procesech skenování se může zákazník informovat u informační věže. Každé zboží je opatřeno zabezpečením, které odblokuje až skenovací tunel. Pokud zákazník opustí pobočku bez zaplacení, spustí se alarm.

Wanzl Metallwarenfabrik GmbH

Společnost Wanzl, založená v roce 1947, je průkopníkem samoobslužného prodeje a globálním lídrem ve vybavování obchodů. Firma podniká v obchodních oblastech Retail Systems (Vybavení prodejen), Shop Solutions (Realizace interiérů prodejen), Logistics + Industry (Logistika + průmysl), Airport (Letištní vozíky), Access Solutions (Vstupní zařízení a turnikety) a Hotel Service (Vybavení hotelů).

Wanzl udává tón v inovacích a vývoji. Ve špičkové kvalitě vyrábí a distribuuje produkty, systémová i individuální zákaznická řešení týkající se nákupu a prodeje, prezentace zboží, přepravy a bezpečnosti.

Se svými více než 4.900 zaměstnanci, 13 výrobními závody, 27 pobočkami a 50 zastoupeními stojí Wanzl jako rodinná firma už třetí generaci na straně svých zákazníků po celém světě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.