Leifheit, královna domácností

Setkáváme se s nimi prakticky každý den. Mopy na podlahu, vysavače, žehlicí prkna, věšáky a sušáky na prádlo, smetáky, nebo struhadla a otvíráky na konzervy. Nově pak hit posledních let, vysavač na okna, který změnil neoblíbené mytí oken v rychlou a efektivní činnost!

Značka Leifheit, kterou založili roku 1959 manželé Ingeborg a Günter Leifheit v německém Nassau, se zaměřuje na ulehčení domácích prací. Firma se soustřeďuje nejen na kvalitu, ale také na vysokou míru užitku, design a ergonomii výrobků. Od roku 1995 je velká část výroby soustředěná v jihočeské Blatné.

Výrobky firmy lze u nás koupit v sítích Tesco, Kaufland, OBI, Ahold, Penny či Makro.

Výrobky německé značky Leifheit jsou na českém trhu už 30 let. Česká republika je dnes sídlem největšího výrobního závodu společnosti a logistickým centrem pro východní Evropu.

Továrna v Blatné byla založena už v roce 1994 a právě v ní se vyrábějí klíčové produkty na sušení prádla, žehlení a úklid. Od roku 1995 se závod dvakrát rozšířil o nové výrobní haly a v roce 2015 o logistické centrum. V roce 1995 v Blatné pracovalo 18 lidí a dnes zhruba 520, což je víc než v původním závodě v německém Nassau, kde je dnes přibližně 320 zaměstnanců.

„Blatná měla loni tržby 50,5 milionu eur (asi 1,29 mld. Kč), meziročně o 19,8 procenta vyšší. Zisk po zdanění stoupl o 46 procent na 27,01 milionu korun. Letos firma plánuje tržby 1,6 miliardy Kč, investice za dva miliony eur (asi 51,2 milionu Kč), z toho 30 % do digitalizace. Tyto investice budou směřovat mj. do převzaté výroby žehlicích prken, kde se bude měnit odporové svařování na laserové”, říká vedoucí výroby, Petr Sotona.

„Díky jihočeskému závodu se skupině podařilo od roku 2014 zdvojnásobit obrat ve východní Evropě. Nejlepší země jsou pro nás Česko, Slovensko, Polsko, Slovinsko a Maďarsko,“ říká ředitel prodeje východoevropských zemí Marek Tomaszewski.

Kromě vlajkové lodi značky Leifheit patří do firmy ještě značka Soenhle, vyrábějící kuchyňské i koupelnové váhy, čističky vzduchu a řadu přístrojů pro zdravotnictví.

Stabilní zaměstnavatel

Firma je kromě populárních produktů známá i svým přístupem k zaměstnancům a patří mezi 100 nejstabilnějších zaměstnavatelů v České republice (je držitelem ocenění AAA Czech Stability Award 2015, 2016, 2017). Průměrná doba zaměstnání v Leifheitu je sedm let, více jak jedna pětina lidí však ve firmě pracuje přes 15 let. 57 % zaměstnanců tvoří ženy a průměrný věk pracovníka je 43 let.

Novinky pro každou domácnost

Vysavač Regulus PowerVac 2v1- revoluce ve vysávání. Tuto praktickou novinku uvítají zejména domácnosti, které kvůli rozmístění nábytku bojují s délkou kabelů a dostupnými zásuvkami. Nový pomocník totiž funguje na baterii, která vydrží 40 minut, takže bez problému můžete projít celým bytem a nechat rotující čisticí kartáče s různými štětinami, aby odvedly svoji práci a zbavily váš domov prachu a nečistot. Vybírat lze také ze dvou sacích režimů. Funkce ECO umožňuje vysávat na běžný výkon, to vše navíc ekologicky a ekonomicky. Přepnutím na Turbo se aktivuje vyšší výkon. Díky spojení tyčového a ručního vysavače a několika nástavců se tento vysavač dostane úplně všude, a ještě si na hůře viditelné plochy posvítí LED diodovými světly umístěnými na přední části hlavice.

Další novinka, parní mop Clean Tenso funguje na bázi horké páry, která spolu se savým vláknem pro absorpci špíny pomůže zbavit domov škodlivých bakterií. Rovnoměrné rozvedení páry zajišťuje šest trysek a jejich výkon lze individuálně nastavit. Přístroj je tak vhodný pro všechny typy dlaždic, kamenných či dřevěných podlah a použít jej lze i na osvěžení koberců.

 

Pokračování článku a mnoho dalšího naleznete v Retail News 7-8.2018…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.