Komerční článek

Slavnostní vyhlášení soutěže Kornspitz® roku 2017 & novinky ze Südbacku

Dne 11. 10. 2017 proběhlo v Domě kultury v Kladně slavnostní vyhlášení 14. ročníku soutěže Kornspitz roku, která měla svým způsobem letos premiéru. Hlasování o nejlepší Kornspitz probíhalo poprvé přes sociální síť Facebook.

Došlo také ke změně hlasovacího publika. Své hlasy vzorkům pečiva Kornspitz neudělovali samotní pekaři, ale koncoví konzumenti, kteří si dennodenně kupují u svých oblíbených pekařů chléb a pečivo. Nikdo z nás netušil, jak dokážou být spotřebitelé neuvěřitelně soutěživí.

Jako poděkování všem přihlášeným pekárnám (celkem 47) do soutěže Kornspitz roku na Facebooku, dále partnerům podporujícím společně s námi Evropské olympijské výbory umístěním loga na své výrobky a ostatním příznivcům chutného chleba a pečiva, a to nejen Kornspitz, uspořádala společnost backaldrin s.r.o. společensky a kulturně zábavné odpoledne, jehož vyvrcholením bylo vyhlášení výsledků tohoto unikátního utkání. Absolutní vítěz Miroslav Pařízek z Pekárny Vrdy a dalších 14 výherců z řad pekáren za jednotlivé kraje České republiky přijeli do Kladna převzít svá ocenění a poukazy na výhry, jež jim právem naleží. Souběžně byla vyhlášena i nejúspěšnější prodavačka. Ze svého vítězství se mohla v této kategorii těšit Dagmar Demlová z Pekáren Blansko a.s. Sklidila totiž největší ohlas ze strany hlasujících zákazníků.

Zástupci firmy backaldrin představili široké pekařské společnosti stávající sortiment i některé novinky z veletrhu Südback 2017, který se konal v září v německém Stuttgartu. Širokou paletu čerstvě vyvinutých produktů – směsí spojuje barevná hravost a výzvy starodávných civilizací. Pekaři díky těmto surovinám mohou obohatit sortiment chleba a pečiva například o typické barevné tóny a nezaměnitelnou chuť kurkumy:

Kurkuma mix (č. výr. 3465) – Pečivo s kurkumou

Kurkuma – indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého, žluté barvy. Tato asijská užitková rostlina má vynikající protizánětlivé účinky a je prokazatelně antioxidantem. Používá se též jako barvivo do potravin a zároveň zvyšuje jejich trvanlivost. Žlutá barva střídy i kůrky pečiva se dostává do středu zájmu našich potažmo vašich zákazníků.

Well mix (č. výr. 3554) – Chléb pohodář – novinka na Kornspitz roku 2017

Vůně levandule vyzývající k dobré pohodě a lahodná ořechová chuť mouky z dýňových semínek patří k dominantám Chleba pohodář. Již v antickém Římě přidávali levanduli do koupele (latinské lavare znamená mýt, umývat se). Používá se i v kuchyni, hlavně ve Francii, Španělsku, Itálii, je jednou ze součástí provensálského koření. Květ levandule je pro své zklidňující účinky velmi váženou bylinou.

I dýně má podobnou historii – její dochovaná semena pocházejí z období 5 000 př. n. l., patří tedy mezi nejstarší kulturní plodiny. Obsahují esenciální mastné kyseliny omega-3 i omega-6, aminokyseliny, vitaminy skupiny B, vitamin E, C, K, zinek, hořčík, měď, mangan, železo.

 

 

Pokračování článku a mnoho dalšího naleznete v listopadovém Retail News…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.