Komerční článek

Nová generace českých průmyslových utěrek Arioso

Česká firma Lorika CZ přišla na trh s novinkou v kategorii průmyslových utěrek. Utěrka ARIOSO MICRO 30 je vyrobena z netkané textilie z mikrovlákna a je dostupná v suché a vlhké variantě. Obě varianty jsou určeny k finalizaci tvarově složitých povrchů výrobků, strojů a nástrojů, elektroniky a optiky.

Mikrovláknová utěrka Arioso Micro 30 je dodávána skládaná v suchém provedení nebo napuštěná 70% izopropylalkoholem v roli v kyblíku s centrálním uzavíratelným dávkováním.

„Nároky na kvalitu výroby a čistotu pracovišť se neustále zvyšují. A vyšší nároky jsou kladeny na pestrost škály průmyslových utěrek se specifickými vlastnostmi,“ říká Miroslav Krištof z české firmy Lorika CZ, která svým odběratelům tyto netkané utěrky nově dodává. „Například suchá varianta této průmyslové utěrky se pro svou výjimečně nízkou gramáž doporučuje k finalizaci povrchů velmi citlivých na poškození a suché utírání tvarově velmi složitých povrchů, elektroniky a optiky,“ dodává Miroslav Krištof z olomoucké Loriky CZ.

Arioso Micro 30 nezanechává žádné zbytky. Neobsahuje žádné další materiály (například celulózu či polypropylen), které mohou zůstávat na čištěném povrchu. Její velmi jemná vlákna nepoškrábou žádný povrch. Kromě finalizace elektroniky a optiky je vhodná také na čištění plastů či koženky. Má velmi jemná a přitom pevná vlákna, proto při utírání nedochází k lámání vláken. Utěrka i při velkém namáhání nevlákní a nezanechává po sobě rezidua ulomených vláken, která by se musela dodatečně odstraňovat. Arioso Micro 30 díky tomu nachází použití v lakovnách, elektrotechnickém průmyslu, strojírenství, optoelektronice a dalších provozech.

Průmyslové utěrky jsou nepostradatelným pomocníkem pro udržení čistoty na pracovišti. Mnoho firem má části výroby, pro něž jsou nezbytné kvalitní čisticí průmyslové utěrky, ať už nevláknivé, řezané, skládané, v roli, utěrky se zvláštními nároky na čistotu podle třídy ISO nebo například utěrky napuštěné různými rozpouštědly a lepivými substancemi.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.