BioFach 2016: Bio pro žaludek i srdce

Ve dnech 10. až 13. února 2016 se na veletrhu BioFach v Norimberku představí na největší světové akci zaměřené na biopotraviny více než 2400 vystavovatelů, z toho 200 vystavovatelů na mezinárodním veletrhu přírodní kosmetiky Vivaness, který oslaví své 10. jubileum.

Bio je více, než jen pečeť nebo o certifikace. Je synonymem kvality a přesvědčení pro odpovědné využívání přírodních zdrojů. BioFach 2016 je místo, kde se můžete podělit o své nadšení pro biopotraviny a trhy. Vstupte do světa biopotravin a chutí.

„Dosud byla potravinářská branže zaměřena na vědu, nyní bude následovat trend k určité romantice,“ předpovídá Bettina Höchli z Gottlieb Duttweiler Institute ve švýcarském Curychu. Spotřebitelé hledají na trzích inspiraci. S koncepty, jako je regionální, bio, ruční výroba nebo manufaktura se téma jídla stává pro spotřebitele určitým symbolem společenského postavení. Při samotném nákupu zákazník očekává „psychickou a fyzickou regeneraci“.

Nové obchodní koncepty pro potraviny, jako jsou farmářské trhy a festivaly, tak vycházejí vstříc požadavkům spotřebitelů. Jako ukázkový příklad uvádí Höchli tržnici Neun v Berlíně, ze které se stalo centrum kultury jídla a pití. Iniciátorům jde o budoucnost životního stylu a stravování s ohledem na zemědělství a řemeslnou výrobu potravin, které sází na regionální a ekologické producenty.

Kromě návratu ke kořenům Höchli také identifikuje další možnosti růstu pro bio segment prostřednictvím digitálních sítí. Mnohé startupy, které mají kořeny v IT světě, by tak mohly konkurovat etablovaným dodavatelům biopotravin. Veletrh bude jako každoročně doprovázet řada odborných akcí a konferencí.

Pro více informací kontaktujte zastoupení veletrhu v České republice na www.proveletrhy.cz.

 

Pokračování článku a mnoho dalšího naleznete v prosincovém čísle Retail News…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.